Tuincentrum

alles voor tuin , terras en balkon

Gezocht: 15 particulieren in Gelderland die een Tiny Forest willen aanleggen

Gezocht: 15 particulieren in Gelderland die een Tiny Forest willen aanleggen in hun achtertuin

IVN Gelderland zoekt 15 particulieren voor het ultieme doe-het-zelfproject: het planten van een Tiny Forest in eigen achtertuin! Doe-het-zelf, maar natuurlijk is er wel ondersteuning vanuit IVN, waaronder een cursus in de plantmethode en een financiële bijdrage. Een Tiny Forest is een inheems minibos dat biodiversiteit stimuleert en een fijne plek is voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren. Particulieren moeten minimaal 100 vierkante meter tuin ter beschikking hebben. Ook verenigingen en stichtingen kunnen zich aanmelden.

Lees meer: Gezocht: 15 particulieren in Gelderland die een Tiny Forest willen aanleggen

Nationale Tuinonderzoek van start

Natuurmonumenten lanceert  - 20 april 2020 - het Nationale Tuinonderzoek.

Doel: inzicht krijgen in hoeveel ruimte de natuur krijgt en kán krijgen in onze tuinen. En deelnemers motiveren om hun tuin te vergroenen.

Mathiska Lont is boswachter bij Natuurmonumenten en geeft regelmatig tuintips aan leden of op social media. “In deze rare tijden snakken mensen naar natuur, maar tegelijkertijd is er in veel tuinen amper een grasspriet te bekennen. In het onderzoek vragen we mensen hoe hun tuin er nu uit ziet. Hoeveel bestrating heb je, is er nestgelegenheid?

Lees meer: Nationale Tuinonderzoek van start

Middachten in het teken van Veluws wild tijdens Faunadag

 Alles te weten komen over herten, reeën, zwijnen en moeflons op de Veluwe.

Dat kan op zaterdag 21 maart 2020, tijdens de jaarlijkse Faunadag op kasteel Middachten in De Steeg nabij Arnhem. Jachtopzichters vertellen over het faunabeheer op de Veluwe, er is een geweiententoonstelling en er zijn tal van allerlei andere activiteiten voor jong en oud.

De activiteiten
In de bijgebouwen zijn allerlei stands te vinden die een relatie hebben met de natuur. Er is onder andere een preparateur aan het werk, er kunnen wildhapjes worden geproefd en kinderen kunnen uilenballen pluizen. Aandacht voor de nieuwe bewoners van de Veluwe mag niet ontbreken; gedurende de dag is de lezing ‘De wolf, terug van weggeweest’, door Rob Borst te beluisteren.

Lees meer: Middachten in het teken van Veluws wild tijdens Faunadag

Recordaantal tellers zien opvallend veel pimpelmezen

Een recordaantal deelnemers zagen afgelopen weekend tijdens de Nationale Tuinvogeltelling opvallend veel pimpelmezen.

De mees met het blauwe petje eindigt daardoor op de 3e plek, achter de huismus en koolmees. In de zomer werden al forse aantallen pimpelmezen gemeld en dat is nu goed terug te zien in de Tuinvogeltelling. De vink, vorig jaar nog goed voor een 3e plek, zakte naar plaats 7. Door het milde winterweer is er nog voldoende voedsel in de bossen te vinden. Aan de 17e Tuinvogeltelling deden tot nu toe meer dan 75.000 mensen mee, een record. Deelnemers kunnen nog tot morgen 12 uur hun gegevens invoeren op www.tuinvogelteling.nl

Lees meer: Recordaantal tellers zien opvallend veel pimpelmezen

wandeltocht door het Hunzedalgebied

Zondag 3 november een wandeltocht door het Hunzedalgebied

KROPSWOLDE - Op zondag 3 november organiseert Het Groninger Landschap een wandeltocht door het Hunzedalgebied. 

In deze tijd van het jaar zijn doortrekkers en wintergasten in het gebied neergestreken. Veel soorten ganzen en eenden, zoals brandganzen, kolganzen, wintertalingen en slobeenden. Ook zullen we roofvogels kunnen aantreffen.

Lees meer: wandeltocht door het Hunzedalgebied

info-nederland.nl | het-winkelplein.nl | ff weg in nederland

Het winkelcentrum is niet aanspakelijk voor de inhoud van de website en de juistheid van de artikelen, beschrijvingen van artikelen,prijzen en fotografisch matriaal. Alle content wordt geleverd door derden middels datafeeds en of door middel van het aanleveren van content.

Copyright © 2015. molonlinemedia